HANSE STAALBOUW | NEDTRAIN


 

Voor NS/NedTrain Haarlem heeft DERKS & ZN opdracht gekregen voor de levering en montage van de vliesgevels kozijnen en shedkappen t.b.v. de nieuwe hal Revisie Loopwerken, Hier worden de wiel- en draaistellen gereviseerd. Ook nieuwe loopvlakken, volwielen, lageringen e.d. worden hier in proces-takten aangepakt.
Het ontwerp bestaat uit een bestaande hal met een aanzienlijke uitbreiding, waarbij de gehele architectuur een volledige gedaantewisseling doormaakt. De nu bestaande grijze hal én de uitbreiding zullen als geheel een nieuwe huid van cor-ten staal dragen. In de plint is waar gewenst openheid gegeven middels een plint van glas tot een hoogte van 4500 mm+ peil.

De materiaalkeuze is gebaseerd geweest op
a). de hoge Breeam waardering,
b). een overall visie op de diverse architectuur binnen de gehele NS/NedTrain vestiging in relatie tot de stad Haarlem in al z’n aspecten,
c). de uitdrukking van de hal op zichzelf, die dit grofstoffelijke proces uitdrukt in een materiaal met een doorleefde oer-expressie: cor-ten staal dus.

Waar de plint onder het cor-ten staal dat vraagt, is een matzwarte vlakke plaat geselecteerd. Verder drukken de gekozen lange diagonale en horizontale lijnen in de vliesgevels dynamiek en alzijdigheid uit. Om de huid zelf een nog zachte uitdrukking te geven, is gekozen voor een geperforeerde uitvoering van het cor-ten staal.

NS/NedTrain zet in op de duurzaamheidsambitie BREEAM excellent, een internationaal bekend en gecertificeerde methode.

ENKELE PROJECTEN

ENKELE OPDRACHTGEVERS

Innovatie en vakmanschap in één hand. Betrokkenheid als filosofie. Een bedrijf dat past bij elke opdracht

© 2017 The Next Level Media.

GEGEVENS

Breudijk 6
3481 LP Harmelen
T +31 (0)348 441356
E info@derkszn.nl