BUNNIK BOUW | WESTFORT IJSSELSTEIN

Eind 2015 is de meest duurzame slachterij ter wereld in gebruik genomen. Nu inmiddels ruim 4 jaar later gaat Westfort tegenover de slachterij de bestaande vleesverwerkingsafdeling fors uitbreiden. Daarnaast realiseert men een volledig geautomatiseerd en geïntegreerd vrieshuis. Om plaats te maken voor de uitbreiding, is het oude pand van Van Vliet Transport gesloopt en de grond bouwrijp gemaakt. Hierna heeft Bunnik Bouw de werkzaamheden opgepakt. Bunnik Bouw is verantwoordelijk voor de verdere realisatie van het casco gebouw.

Tijdens de bouw begeleidt PROMAD volledig de realisatie van het nieuwe pand. De totale uitbreiding telt een vloeroppervlakte van circa 40.000 m2 verdeeld over vijf bouwlagen. Net zoals bij de huidige slachterij en vleesverwerking krijgt deze uitbreiding een parkeerdek dat plaats biedt aan circa 250 personenauto’s. Het vrieshuis wordt volledig gerobotiseerd. Verpakt vlees wordt random het vrieshuis ingestuurd en komt er gesorteerd op palletniveau uit. Hiermee realiseert Westfort een zeer geavanceerd vrieshuis wat wereldwijd spraakmakend zal zijn. Om de MVO-doelstellingen van Westfort vleesproducten ook bij de nieuwbouw waar te maken, is al in de voorbereiding gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM-NL. De doelstellingen van BREEAM-NL voor o.a. energiezuinigheid, gezondheid en de sociale aspecten passen naadloos op de MVO-ambities van Westfort vleesproducten. In het bijzonder aan gezondheid, comfort en sociaal belang hecht Westfort vleesproducten veel waarde.

In opdracht van Bunnik Bouw en in samenwerking met Promad mogen wij Derks & zn. de gevelkozijnen en vliesgevels leveren.

Ook de kozijnen tussen de liftschacht en de productieruimte voor een open-keukeneffect mogen door ons worden geleverd.

Bij deze opdracht maken we gebruik van de Schüco series AWS/ADS-70HI (kozijnen) en Schüco FWS-50 (vliesgevels).

ENKELE OPDRACHTGEVERS