BUNNIK BOUW | WESTFORT IJSSELSTEIN

Update 17 december 2020

De werkzaamheden op het project Westfoort te IJsselstein gaan gestaag door en het (voorlopige) resultaat mag er zijn.

Update 17 juli 2020

Wij zijn gestart met de montage van 588 m² aluminium kozijnen voor het werk Westfort te IJsselstein.

De eerste 3 fases zijn geproduceerd en aangeleverd, de rest van de 11 fases wordt in delen komende weken op het werk geleverd. Na de montage van de kozijnen worden de vliesgevels geproduceerd en gemonteerd, totaal ca. 800 m².

Al met al weer een mooie opdracht die wij voor Bunnik-Bouw mogen uitvoeren.

Oorspronkelijk bericht 7 april 2020

Eind 2015 is de meest duurzame slachterij ter wereld in gebruik genomen. Nu inmiddels ruim 4 jaar later gaat Westfort tegenover de slachterij de bestaande vleesverwerkingsafdeling fors uitbreiden. Daarnaast realiseert men een volledig geautomatiseerd en geïntegreerd vrieshuis. Om plaats te maken voor de uitbreiding, is het oude pand van Van Vliet Transport gesloopt en de grond bouwrijp gemaakt. Hierna heeft Bunnik Bouw de werkzaamheden opgepakt. Bunnik Bouw is verantwoordelijk voor de verdere realisatie van het casco gebouw.

Tijdens de bouw begeleidt PROMAD volledig de realisatie van het nieuwe pand. De totale uitbreiding telt een vloeroppervlakte van circa 40.000 m2 verdeeld over vijf bouwlagen. Net zoals bij de huidige slachterij en vleesverwerking krijgt deze uitbreiding een parkeerdek dat plaats biedt aan circa 250 personenauto’s. Het vrieshuis wordt volledig gerobotiseerd. Verpakt vlees wordt random het vrieshuis ingestuurd en komt er gesorteerd op palletniveau uit. Hiermee realiseert Westfort een zeer geavanceerd vrieshuis wat wereldwijd spraakmakend zal zijn. Om de MVO-doelstellingen van Westfort vleesproducten ook bij de nieuwbouw waar te maken, is al in de voorbereiding gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM-NL. De doelstellingen van BREEAM-NL voor o.a. energiezuinigheid, gezondheid en de sociale aspecten passen naadloos op de MVO-ambities van Westfort vleesproducten. In het bijzonder aan gezondheid, comfort en sociaal belang hecht Westfort vleesproducten veel waarde.

In opdracht van Bunnik Bouw en in samenwerking met Promad mogen wij Derks & zn. de gevelkozijnen en vliesgevels leveren.

Ook de kozijnen tussen de liftschacht en de productieruimte voor een open-keukeneffect mogen door ons worden geleverd.

Bij deze opdracht maken we gebruik van de Schüco series AWS/ADS-70HI (kozijnen) en Schüco FWS-50 (vliesgevels).

ENKELE OPDRACHTGEVERS